Inkooptiming

De elektriciteit- en gasprijzen fluctueren sterk. Het goed timen van het inkoopmoment is dan ook een uiterst complex verhaal. De markt biedt vele kansen maar evenzoveel valkuilen. In een tijdsbestek van een jaar laten groothandelsprijzen soms koersfluctuaties zien van wel 40%. Met het simpelweg offertes opvragen bij afloop van uw huidige contract komt u er dus echt niet.

Inkooptiming, daar draait het om.
Naast vraag en aanbod, wordt het tarief dat voor gas of elektra betaald wordt, beïnvloedt door een groot aantal factoren. Hieronder staan de belangrijkste:
·         De prijs voor ruwe olie, aardgas en steenkool;
·         De kosten voor CO2 uitstoot;
·         Geopolitieke invloeden;
·         Het weer;
·         Natuurrampen.
Het bepalen van het juiste inkoopmoment kan bij een middelgrote onderneming al snel duizenden euro’s per jaar schelen. Om verstandig in te kopen en optimaal van de kansen in de energiemarkt te profiteren, is gedegen kennis van die markt dus absoluut noodzakelijk.
Gaat u dit zelf doen of laat u dit aan een professional over?
Bij EnergieLive is deze specialistische kennis en expertise ruim voorhanden. Onze analisten zijn dagelijks bezig met het volgen van marktontwikkelingen om voor onze cliënten het juiste inkoopmoment te bepalen. En met succes! Door de professionele, specialistische benadering van uw energie-inkoop verdient de EnergieLive adviseur zich altijd terug.